24 november 2015 ~ Kommentarer inaktiverade för Behövs låneskydd för snabblån?

Behövs låneskydd för snabblån?

När man lånar pengar är det en trygghet att ha låneskydd utifall man som låntagare blir utan arbete och får svårt att återbetala pengarna. Vad gäller då vid snabblån och mindre krediter? Svaret kan variera beroende på vilken långivare man vänder sig till, men i regel finns inga låneskydd för snabblån på summor som understiger 25 000 kronor. Dessa mindre lån brukar istället ha klausuler som möjliggör förlängning av kredittiden. Att förlänga lånet innebär helt enkelt att slutbetalningen skjuts på framtiden. Detta kostar normalt mindre än att nyteckna ett snabblån, men i längden behöver snabblånet ändå slutbetalas för att undvika ytterligare kostnader och straffavgifter. Låna därför aldrig mer pengar än vad du känner dig säker på att du kan återbetala inom en överskådlig tid.

Kreditkort ofta en större trygghet

För bankkunder som har möjlighet att teckna kreditkort innebär detta ofta en större trygghet än de snabba krediterna. Även kostnaderna blir i regel betydligt lägre. Det som skiljer sig är dock svårigheterna att bli beviljad ett kreditkort, som ofta kräver anställning och att låntagaren helt saknar betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Budgetera istället för att ta låneskydd

Att låna pengar är ibland ett måste för vilken person som helst. Ett sätt att trygga lånet och se till att kunna sova gott om nätterna är att göra en rejäl budgetering innan lånet tecknas. En enkel budget är ofta allt som krävs, där inkomster och utgifter ställs mot varandra. Om det finns utrymme för din nya lånekostnad i din budget kan du känna dig trygg med att lånet inte kommer ställa till med problem i framtiden. Ett lån som inte kan återbetalas i sin helhet riskerar att ställa till med stora problem under en lång tid framöver. Det blir helt enkelt oerhört kostsamt och kan i det långa loppet leda till att låntagaren beläggs med betalningsanmärkningar som försvårar för framtida lån.

Tags:

Comments are closed.